Idén emeletes tortát álmodtam meg a szülinaposainknak :D
A piskóta a szokásos, alap piskóta.
A krém hozzávalói:
- 0,5 liter eper joghurt
- 0,5 liter Hulala
- 1 zacskó zselatin
- 1 kg eper
- kis cukor
A krémhez a Hulalát jól lehűtjük, majd az epret megmossuk, leturmixoljuk a joghurttal, majd egy kis lukas szűrőn átpasszírozzuk (Így nem marad benne a magja). Ha ez megvan, beleöntjük a Hulalát és a zselatint egy deci vízzel felfőzzük, de ne hagyjuk ott, mert könnyen leég... Ja, és ilyen esetekre, legyen otthon még egy zacskóval.... Az első eresztés, nekem is elfüstölt... :(
Ha megvan a sűrítőnk, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, addig betehetjük a krémet a hűtőbe. Közben a piskótát felvágjuk, tortakarikába tesszük az alsó lapot. Kivesszük a krémet, és folytonos keverés mellett vékony sugárban csorgatjuk bele a zselatint, hogy jól elvegyüljön benne. Majd óvatosan a piskótára öntjük. Nem baj, ha még folyós, mert majd a hideg hűtőben behúz. Lehet rétegezve is, vagy lehet csak az alja piskóta, ebben az esetben nem kell egy egészet sütni, az alapreceptet oszthatjuk 2,
vagy 4 felé.
Ha kihűlt, jöhet a díszítés, ez mindenkinek a saját ízlésére van
Nagyon jól néz ki, én is megkóstoltam volna :-)))) Kinyitottam az ablakot ! :-))))
VálaszTörlésKapcsford........
VálaszTörlés