2012. ápr. 1.

Emeletes szülinapi epertorta 2012




Idén emeletes tortát álmodtam meg a szülinaposainknak :D

A piskóta a szokásos, alap piskóta.












A krém hozzávalói:

  • 0,5 liter eper joghurt
  • 0,5 liter Hulala
  • 1 zacskó zselatin
  • 1 kg eper
  • kis cukor

A krémhez a Hulalát jól lehűtjük, majd az epret megmossuk, leturmixoljuk a joghurttal, majd egy kis lukas szűrőn átpasszírozzuk (Így nem marad benne a magja). Ha ez megvan, beleöntjük a Hulalát és a zselatint egy deci vízzel felfőzzük, de ne hagyjuk ott, mert könnyen leég... Ja, és ilyen esetekre, legyen otthon még egy zacskóval.... Az első eresztés, nekem is elfüstölt... :(
Ha megvan a sűrítőnk, hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, addig betehetjük a krémet a hűtőbe. Közben a piskótát felvágjuk, tortakarikába tesszük az alsó lapot. Kivesszük a krémet, és folytonos keverés mellett vékony sugárban csorgatjuk bele a zselatint, hogy jól elvegyüljön benne. Majd óvatosan a piskótára öntjük. Nem baj, ha még folyós, mert majd a hideg hűtőben behúz. Lehet rétegezve is, vagy lehet csak az alja piskóta, ebben az esetben nem kell egy egészet sütni, az alapreceptet oszthatjuk 2,

vagy 4 felé.

Ha kihűlt, jöhet a díszítés, ez mindenkinek a saját ízlésére van

bízva, íme az én kreációm...












2 megjegyzés: