Az első egy dr. Oetker kivonatból, a kelt tészta titkaiból való:
Omlós fonott kalács
(kb 20 szelet, sütési idő 35 perc)
Hozzávalók:
- 80 g lágy vaj
- 200 ml langyos tej
- 500 g finomliszt
- 1 kocka élesztő
- 100 g porcukor
- 1 vanilincukor
- 1 tk citrom reszelt héja
- 1 csipet só
- 1 tojás
Elkészítés:
Ha megkelt, lisztezett deszkán átgyúrjuk, óvatosan, nem boxzsák! :D, és egy kis időre kelni hagyjuk újra.
Akinek elektromos sütője van, most kapcsolja be!
3 részre osztjuk, majd egyenként kb 35 cm-es hengerré formázzuk. Ezeket összefonjuk és tepsibe fektetjük. A tetejét megkenjük langyos tejjel, majd kicsit pihentetjük, míg újra megnő. Majd a sütő középső részére tesszük. Ne felejtsük el visszavenni a sütő hőfokát!!!!! Nemegyszer szeneltem el így süteményt..... :D
Alsó és felső sütés: 180'C előmelegítve
Légkeveréses: 160'C előmelegítve
Gáz: 2-3 fokozat előmelegítve
Ha megsült rácson hűtsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése