ereti az aszalt gyümölcsöt, feltétlenül próbálja ki!
Hozzávalók:
- 200 g aszalt sárgabarack
- 375 g búzaliszt
- élesztő
- 50 g porcukor
- 1 vaniliás cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 150 ml tej
- 100 g vaj
- 50 g pirított mandula
Kenéshez:
- 1 tojássárga
- tej
Elkészítés:
Az aszalt barackot apróra vágjuk a gázsütőt előmelegítjük.
A langyos tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztet egy edénybe szitáljuk. A mandula és a barack kivételével robotgépbe tesszük (ennek hiányában dagasztó spirállal dolgozunk) az alapanyagokat és összedagasztjuk őket, először alacsony, majd a legnagyobb fokozaton, míg szép egyenletes tésztát kapunk. A dagasztás végén hozzáa
djuk a gyümölcsöt és a mandulát. Letakarva meleg helyen kelesztjük.
A tésztát egyszer átgyúrjuk, majd hagyjuk újra kicsit megkelni, de ekkor maradhat már a gyúródeszkán.
ekapcsoljuk a villanysütőt.
Három egyenlő részre osztjuk, ehhez használhatunk mérleget is, majd a cipókat hengereljük, kb 35 cm hosszúra sodorjuk, majd összefonjuk őket. Tepsibe fektetjük, megkenjük a tetejüket a tejes tojásságájával, és 15 percig pihentetjük. A sütő alsó rácsán sütjük kb 35 perc alatt.
Alsó- felső sütés: 180 'C előmelegítve
Légkeveréses: 160 'C előmelegítve
Gáz: 2-3 fokozat előmelegítve
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése