2012. ápr. 5.

Sárgabarackos- mandulás fonott kalács (dr.Oetker)

Ez a recept is egy dr.Oetker kiadványból való. Aki sz
ereti az aszalt gyümölcsöt, feltétlenül próbálja ki!
Hozzávalók:
  • 200 g aszalt sárgabarack
  • 375 g búzaliszt
  • élesztő
  • 50 g porcukor
  • 1 vaniliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tojás
  • 150 ml tej
  • 100 g vaj
  • 50 g pirított mandula

Kenéshez:
  • 1 tojássárga
  • tej

Elkészítés:

Az aszalt barackot apróra vágjuk a gázsütőt előmelegítjük.
A langyos tejben cukorral felfuttatjuk az élesztőt, és a lisztet egy edénybe szitáljuk. A mandula és a barack kivételével robotgépbe tesszük (ennek hiányában dagasztó spirállal dolgozunk) az alapanyagokat és összedagasztjuk őket, először alacsony, majd a legnagyobb fokozaton, míg szép egyenletes tésztát kapunk. A dagasztás végén hozzáa

djuk a gyümölcsöt és a mandulát. Letakarva meleg helyen kelesztjük.

A tésztát egyszer átgyúrjuk, majd hagyjuk újra kicsit megkelni, de ekkor maradhat már a gyúródeszkán.
ekapcsoljuk a villanysütőt.
Három egyenlő részre osztjuk, ehhez használhatunk mérleget is, majd a cipókat hengereljük, kb 35 cm hosszúra sodorjuk, majd összefonjuk őket. Tepsibe fektetjük, megkenjük a tetejüket a tejes tojásságájával, és 15 percig pihentetjük. A sütő alsó rácsán sütjük kb 35 perc alatt.

Alsó- felső sütés: 180 'C előmelegítve

Légkeveréses: 160 'C előmelegítve
Gáz: 2-3 fokozat előmelegítve

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése