2012. ápr. 27.

Gesztenye bomba

Hozzávalók: 

  • babapiskóta
  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • kevés tej
  • 1 cs vaniliáscukor
  • 1-2 ek rum
  • csokoládé (bevonásra)


Béleljünk ki egy mély formát babapiskótával és az üreget töltsük meg a gesztenyemassza, a vaj, a tej, a vaniliáscukor és a rum keverékével. (Finom, ha 10 dkg mazsolát vagy kimagozott meggykompótot is keverünk közé). Tetejét fedjük be ismét babapiskótával és nehezékkel lenyomva legalább 1 napra rakjuk hűtőbe. Másnap borítsuk ki és a tetejét vonjuk be csokival. Nagyon szép, ha cukorszirupba mártott gesztenyével díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése