Évekig ezt a receptet használtam, de idény azt hiszem, én is megpróbálok valami újat...
Hozzávalók:
- élesztő
- 2-3 dl tej
- 1 ek porcukor
- 50 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- só
- 15 vaj
- 3 tojás
- 1 reszelt citromhéj
- rum
- 15 dkg mazsola
Elkészítés:
az élesztőt felfuttatjuk 1 dl cukros langyos tejben, belekeverünk 2-3 ek lisztet, a tetejét megszórjuk egy még egy kevés liszttel és letakarva, meleg helyen könnyű kovászt készítünk belőle. A maradék langyos tejbe belekeverjük a kritálycukrot, sót, az olvasztott vaj felét, 3 tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és a rumot/ rumaromát.
A kovászt, a langyos tejet és a lisztet dagasztógépbe tesszük, és a dagasztás közben folyamatosan adagoljuk hozzá a megmaradt langyos vajat. Addig dagasztjuk, míg elválik az edény falától. Letakarva meleg helyen kelesztjük (min 2 óra).
Gyúródeszkára borítjuk, s hozzáadjuk a beáztatott mazsolát, és egyszer finoman átgyúrjuk, 3 cipót vágunk belőle, hengereljük és összefonjuk.
A maradék tojásfehérjével megkenjük és még fél órát hagyjuk a tepsiben kelni. Amíg kel, bekapcsolhatjuk a sütőt, és alacsony hőfokon kb 40 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése