2012. márc. 10.

Az új sütő, és az Aranygaluska-muffin


El kell ismernem, hogy nagyon jó vétel volt a sütő... A gyors felmelegítéssel 10 perc alatt felfűtött 200'C-ra.... :D

A recept a GoodFood magazinból való, nagyon egyszerű elkészíteni és finom is....

Hozzávalók:

Tészta:
  • 300 gr finomliszt átszitálva
  • 25 gr porcukor
  • 25 gr puha vaj
  • 20 gr élesztő
  • 1 tojás
  • 120 ml langyos tej
  • 1 citrom
Szóráshoz:
  • 2 ek porcukor
  • 20 dkg darált dió
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • diónyi vaj
Sodó:
  • 5 dl tej
  • 4 tojássárga
  • 5 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
A cukrot elkeverjük a langyos tejben, s közben belekeverjük a morzsolt élesztőt, míg felfut mérjük ki a többi hozzávalót. A dagasztógépbe beleöntöm a lisztet, a tejes élesztőt, a tojást, a a vajat, a citromhéjat, a sót, először alacsony, majd magas fokozaton dagasztjuk, 5-10 percig. Majd el dagasztótálba tesszük, lefedjük és a kétszeresére kelesztjük. Ha jól eldolgoztuk a tésztát, hamar meg fog kelni.
A tejet feltesszük takarékon melegedni, s a tojássárgákat elkeverjük a cukorral és vaníliával, beleöntjük a tejbe, miközben folyton keverjük habverővel, 1-2 percig melegítjük, amíg besűrül, vigyázzunk vele, hogy ne legyen túl meleg a tej, mert akkor rántottát kapunk a végén...
A sütőt 200'C-ra előmelegítjük, de mikor betesszük vegyük vissza 150'C-ra (hőlégbefúvás és keringetés programon). Lisztezett deszkán 1* átgyúrjuk a tésztát, majd 1,5 centisre nyújtjuk, a 3 cm-es pogácsaszaggatóval (esetemben feleses pohárral) félhodakat szaggatunk, ha megvan, a muffin formát vékonyan kivajazzuk, beszórjuk a cukros, cirtomos dióval, beleteszünk egy rétegnyi félholdat, s addig rétegezzük, míg van tésztánk. A végén megvajazzuk, és mehet is a sütőbe. kb 13-15 perc elég neki!


Jó étvágyat!!!












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése