Ez a recept bármivel, bárhogy variálható. Tehetünk bele fűszereket, sajtokat, felvágottakat...
Hozzávalók:
- kb 50 dkg finomliszt
- kb 30 dkg durumliszt
- 3 dl langyos víz
- 1 kocka élesztő
- 1 ek só
- 2 ek cukor
- oliva olaj
Kiolajozott edényben, letakarva duplájára kelesztjük, a sütőt 200'C-ra melegítjük elő.
A megkelt tésztát, egyszer átgyúrjuk, s míg melegszik a sütő még egyszer megkelesztjük, majd amikor felfűtött a tűzhely, a tésztát áttesszük egy tepsibe, vagy sütőlapra, amit előtte megolajoztunk!! és bevagdossuk a tetejét. Mielőtt betennénk a sütőbe bőven vizezzük meg a tetejét, ettől lesz repedezett. A sütőt vegyünk vissza kb 150 C-ra. A kenyér akkor lesz jó, ha megpirult, de ha nagyon gyorsan pirul, vegyük még lejjebb a hőfokot, kb 40 perc kell majd neki.
Mikor kivesszük, vizezzük meg még egyszer, de ekkor elég ha csak nedves a kezünk, ne áztassuk el.
Végső próba a hangpróba, egyrészt az, hogy ropog-e, másrészt amikor megkopogtatjuk az alját, tompa hangot kell hallanunk...
Jó sütögetést!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése