2013. jan. 13.

Sült almás- vaniliás palacsinta

Hozzávalók:

  • 4 db Granny smith alma
  • 8 ek cukor
  • 8 ek fahéj
  • 1/2 vaniliarúd
  • 1 ek rumaroma
  • 1 csomag vaniliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • palacsinta


Elkészítés:
4 dl tejből, 4 ek cukorból, rumaromából és a vaniliarúd kikapart belsejéből (amíg főzzük, a héját is beletehetjük) egy edényben a mikróban 6-8 perc alatt sűrű pudingot készítünk, hagyjuk kihűlni. Ezalatt az almát meghámozzuk, felkockázzuk és egy tálban  összekeverjük 4 ek cukorral és a fahéjjal (vagy zárható dobozban összerázzuk), állni hagyjuk, hogy levet eresszen. 15 perc múlva egy lábosban felolvasztunk 5 dkg vajat, s beleöntjük a cukrozott almát, lassú tűzön, folytonos keverés mellett megpároljuk, jó sűrűre redukáljuk a fahéjas karamellát, ami az alma levéből, a cukorból és a vajból lett.

A robotgépbe öntjük a pudingot és a megmaradt vajat, majd a késsel összedolgozzuk, ha megvan, beleöntjük a lábos tartalmát, nem szükséges teljesen összedolgozni, így marad benne nagyobb almadarab, így minden falatnál más dominál majd, vagy az alma, vagy a vanilia. Ezzel a töltelékkel tölthető is a palacsinta, hidegen, forrón egyaránt isteni!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése