2013. jan. 13.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:

  • 4 db nagy padlizsán
  • 4 ek olivaolaj
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk mustár
  • 2 dl majonéz
  • 2 dl tejföl



Elkészítés:
A padlizsánokat félbevágjuk, és egy tepsibe tesszük őket, olivaolajjal meglocsoljuk, majd letakarva 180 'C-on 50 percig sütjük. Majd, ha megpuhult, még 15 percet 160 'C-on. Ha ráncos a teteje, készen van, hagyjuk teljesen kihűlni. Egy késes robotgépben fogjuk elkészíteni. A héját egy mozdulattal le tudjuk húzni, és dobhatjuk a gépbe, beletesszük az sót, borsot, a mustárt, a majonézt, a tejfölt, a fokhagymát, s a legmagasabb fokozaton összeturmixoljuk.

Egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben. Ha nagyon sűrű lenne, kis majonézzel lehet hígítani.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése