2012. dec. 21.

Zserbó 2012

Hozzávalók:

  • 70 dkg finomliszt
  • 30 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 0,5 dl rum
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárga
  • szódabikarbóna



Töltelék:

  • 40 dkg darált dió
  • 40 dkg baracklekvár
  • 40 dkg cukor




Elkészítés:

A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a lisztben elmorzsoljuk a vajat, ha felfutott az élesztő beletesszük a rumot az élesztős tejbe. Majd minden hozzávalót a liszthez adjuk, és sima tésztává dagasztjuk. Kb egy órára konyharuhával letakarva a hűtőbe tesszük kelni.

Ezalatt a diót, a cukrot és a lekvárt összekeverjük.

Ha megkelt a tészta 3 egyforma darabra vágjuk és egyesével kinyújtjuk, és beletesszük a tepsibe. Nem baj, ha túllóg, késsel vágjuk tepsiben a megfelelő méretre. Ezt megkenjük a lekváros dióval, és jöhet a következő réteg. A felső részt hagyjuk simán, erre kerül majd a csoki.  Tojássárgával megkenjük, kilukasztjuk pár helyen és 160 'C-on kb 45 percig sütjük.

Ha kész, csokit olvasztunk a tetejére és kész.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése