- 70 dkg finomliszt
- 30 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 0,5 dl rum
- 10 dkg cukor
- 2 tojássárga
- szódabikarbóna
- só
Töltelék:
- 40 dkg darált dió
- 40 dkg baracklekvár
- 40 dkg cukor
Elkészítés:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, közben a lisztben elmorzsoljuk a vajat, ha felfutott az élesztő beletesszük a rumot az élesztős tejbe. Majd minden hozzávalót a liszthez adjuk, és sima tésztává dagasztjuk. Kb egy órára konyharuhával letakarva a hűtőbe tesszük kelni.
Ezalatt a diót, a cukrot és a lekvárt összekeverjük.
Ha megkelt a tészta 3 egyforma darabra vágjuk és egyesével kinyújtjuk, és beletesszük a tepsibe. Nem baj, ha túllóg, késsel vágjuk tepsiben a megfelelő méretre. Ezt megkenjük a lekváros dióval, és jöhet a következő réteg. A felső részt hagyjuk simán, erre kerül majd a csoki. Tojássárgával megkenjük, kilukasztjuk pár helyen és 160 'C-on kb 45 percig sütjük.
Ha kész, csokit olvasztunk a tetejére és kész.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése