2012. dec. 11.

Nagyanyó Narancsos Csokitortája

Nagyanyó születésnapi tortája idén a telet idézi, narancsos csokoládés...


Hozzávalók:

Kakaós piskóta:


Krém:

  • 1 cs csokis pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • 2 vaniliás cukor
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 gr vaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 1 narancs

Tetejére:

  • 10-15 dkg étcsokoládé



A piskótát elkészítjük a fent megadott recept szerint. Megcsinálhatjuk akár egy két nappal előbb is, lefóliázva nem lesz baja.
a krémhez a tejet, a pudingot, és a cukrot egy hőálló edényben összekeverjük és betesszük a mikróba a legmagasabb fokozatra és figyeljük, hogy mikor kezd sűrűlni, eközben gyakran kevergetjük. Ha kész, beletördeljük a csokit, jól ledolgozzuk, és ha felolvadt a feldarabolt vajat is beledobáljuk, elkeverjük, majd  félreteszük kihűlni. - Én azért szeretem a mikróban készíteni a pudingot, mert nem kell egyfolytában kavargatni, gyorsabban készen van és nem ég le!!

Ha kihűlt a krémalap, a narancshéját belereszeljük ügyelve arra, hogy a sárga rész alatti fehér rétegből ne kerüljön sok a krémbe, mert megkeseríti az ízét. Belefacsarjuk a levét is, azután a tejszínhabot kemény habbá verjük, s hozzáadjuk a habfixálót is. A kihűlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.

A tortakorongot 3 részre vágjuk, s megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára is maradjon. Egy éjszakára hűtjük, majd a csokit darabokra tördeljük és bedobjuk a mikróba. Kis idő múlva megkeverjük, s ha már megolvadt rendesen, rádolgozhatjuk a piskótára. Én ráöntöttem a tetejére, s tortakenővel eldolgoztam rajta egyenletesen.

A díszítés teljesen szabadon választható.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése