Hozzávalók:
Kakaós piskóta:
Krém:
- 1 cs csokis pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- 2 vaniliás cukor
- 10 dkg étcsoki
- 5 gr vaj
- 3 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 1 narancs
Tetejére:
- 10-15 dkg étcsokoládé
A piskótát elkészítjük a fent megadott recept szerint. Megcsinálhatjuk akár egy két nappal előbb is, lefóliázva nem lesz baja.
a krémhez a tejet, a pudingot, és a cukrot egy hőálló edényben összekeverjük és betesszük a mikróba a legmagasabb fokozatra és figyeljük, hogy mikor kezd sűrűlni, eközben gyakran kevergetjük. Ha kész, beletördeljük a csokit, jól ledolgozzuk, és ha felolvadt a feldarabolt vajat is beledobáljuk, elkeverjük, majd félreteszük kihűlni. - Én azért szeretem a mikróban készíteni a pudingot, mert nem kell egyfolytában kavargatni, gyorsabban készen van és nem ég le!!
Ha kihűlt a krémalap, a narancshéját belereszeljük ügyelve arra, hogy a sárga rész alatti fehér rétegből ne kerüljön sok a krémbe, mert megkeseríti az ízét. Belefacsarjuk a levét is, azután a tejszínhabot kemény habbá verjük, s hozzáadjuk a habfixálót is. A kihűlt krémbe óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot.
A tortakorongot 3 részre vágjuk, s megtöltjük a krémmel úgy, hogy az oldalára is maradjon. Egy éjszakára hűtjük, majd a csokit darabokra tördeljük és bedobjuk a mikróba. Kis idő múlva megkeverjük, s ha már megolvadt rendesen, rádolgozhatjuk a piskótára. Én ráöntöttem a tetejére, s tortakenővel eldolgoztam rajta egyenletesen.
A díszítés teljesen szabadon választható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése