2012. szept. 12.

Pekándiós, juharszirupos, sütőtökös rácsos pite

Hozzávalók:

  • 700 gr sütőtök
  • 1 ek olaj
  • 175 gr muscovado cukor
  • 250 gr mascarpone
  • 1/2 tk frissen reszelt szerecsendió
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 2 tojás
  • 3 ek juharszirup
  • vanilia
  • linzertészta
  • pekándió


Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 'C-ra (légkeveréssel), a sütőtököt megmossuk darabokra vágjuk, meglocsoljuk olajjal, alufóliával letakarva 35 percig puhára sütjük. Közben elkészítjük a linzertésztát, aminek a receptjét ITT találjátok.
Ha kihűlt a tök, leszedjük a héját és konyhai robotgéppel simára keverjük a cukorral, mascarponeval, és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojásokat, a juharszirupot,  a vaniliát és a sót, majd simára keverjük.
A linzertésztát 1/2-2/3 arányban osszuk el, és a nagyobb részt tegyük formába, süssük elő 10 percig, majd  öntsük rá a tölteléket, együtt süssük 20 percig.
Mialatt készül, a maradék tésztát nyújtsuk ki, és vágjuk ki a rácsnak valót.
Ha letelt az idő, vegyük ki a süteményt, tegyük rá a rácsot, szórjuk rá a diót és még 20 percig tegyük vissza.
Ha aranybarnára sült, kész. Díszítsük juharsziruppal és porcukorral, tálaljunk mellé tejszínhabot is!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése