- 700 gr sütőtök
- 1 ek olaj
- 175 gr muscovado cukor
- 250 gr mascarpone
- 1/2 tk frissen reszelt szerecsendió
- 1 tk fahéj
- 1 tk őrölt gyömbér
- 2 tojás
- 3 ek juharszirup
- vanilia
- linzertészta
- pekándió
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 'C-ra (légkeveréssel), a sütőtököt megmossuk darabokra vágjuk, meglocsoljuk olajjal, alufóliával letakarva 35 percig puhára sütjük. Közben elkészítjük a linzertésztát, aminek a receptjét ITT találjátok.
Ha kihűlt a tök, leszedjük a héját és konyhai robotgéppel simára keverjük a cukorral, mascarponeval, és a fűszerekkel. Hozzáadjuk a tojásokat, a juharszirupot, a vaniliát és a sót, majd simára keverjük.
A linzertésztát 1/2-2/3 arányban osszuk el, és a nagyobb részt tegyük formába, süssük elő 10 percig, majd öntsük rá a tölteléket, együtt süssük 20 percig.
Mialatt készül, a maradék tésztát nyújtsuk ki, és vágjuk ki a rácsnak valót.
Ha letelt az idő, vegyük ki a süteményt, tegyük rá a rácsot, szórjuk rá a diót és még 20 percig tegyük vissza.
Ha aranybarnára sült, kész. Díszítsük juharsziruppal és porcukorral, tálaljunk mellé tejszínhabot is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése