2012. szept. 12.

Omlós tészta (pate brisée)

Ebből a mennyiségből négy darab 24-26 cm-es tortaformát bélelhetünk ki!

Hozzávalók: (1 kg tésztához)

  • 375 gr szobahőmérsékletű vaj
  • 2 tk só
  • 1 tojássárga
  • 2 tk porcukor
  • 100 ml zsíros tej
  • 500 gr finomliszt


Elkészítés:
Konyhai robotgéppel:
A gépbe tesszük a az összes hozzávalót a liszt kivételével. Amikor a keverék összeállt, hozzáadhatjuk a  lisztet, és addig keverjük a géppel, amíg összeáll. Ha gombóc lesz belőle, kapcsoljuk ki a gépet. A tésztát fóliába tesszük és a hűtőben pihentetjük 2 órát.

Később vajjal kikenjük a formát és kinyújtjuk a tésztát, beletesszük, belenyomkodjuk a széleihez, és 180'C-on megsütjük.

A recept megtalálható a Szakácsok könyvében!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése