Hozzávalók: (1 kg tésztához)
- 375 gr szobahőmérsékletű vaj
- 2 tk só
- 1 tojássárga
- 2 tk porcukor
- 100 ml zsíros tej
- 500 gr finomliszt
Elkészítés:
Konyhai robotgéppel:
A gépbe tesszük a az összes hozzávalót a liszt kivételével. Amikor a keverék összeállt, hozzáadhatjuk a lisztet, és addig keverjük a géppel, amíg összeáll. Ha gombóc lesz belőle, kapcsoljuk ki a gépet. A tésztát fóliába tesszük és a hűtőben pihentetjük 2 órát.
Később vajjal kikenjük a formát és kinyújtjuk a tésztát, beletesszük, belenyomkodjuk a széleihez, és 180'C-on megsütjük.
A recept megtalálható a Szakácsok könyvében!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése