- 80 dkg eper (tisztítva)
- 45 dkg málna (tisztítva)
- 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix extra 2:1
- 50 dkg cukor
- 2 tasak Bourbon vaníliáscukor vagy vaníliarúd
Elkészítés:
Az epret tisztítás után apróra vágjuk, a málnát leválogatjuk, leöblítjük. A gyümölcsök felét leturmixoljuk majd egy tálban a többi gyümölccsel összekeverjük. A dzsemfixet 2 ek cukorral elkeverjük és a gyümölcsre szórjuk. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk és a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet újra forraljuk és legalább 3 percig tovább zubogva főzzük, majd levesszük a tűzről. Ha felhabzott, szedjük le róla, majd azonnal megfelelően előkészített (kiforrázott, fertőtlenített) üvegekbe töltjük, jól lerázzuk, majd 5 percre fejre állítjuk és hagyjuk kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése