2012. máj. 19.

Vanília illatú eper-málna lekvár

Hozzávalók:

  • 80 dkg eper (tisztítva)
  • 45 dkg málna (tisztítva)
  • 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix extra 2:1
  • 50 dkg cukor
  • 2 tasak Bourbon vaníliáscukor vagy vaníliarúd



Elkészítés:
Az epret tisztítás után apróra vágjuk, a málnát leválogatjuk, leöblítjük. A gyümölcsök felét leturmixoljuk majd egy tálban a többi gyümölccsel összekeverjük. A dzsemfixet 2 ek cukorral elkeverjük és a gyümölcsre szórjuk. Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk és a maradék cukrot is hozzáadjuk. Az egészet újra forraljuk és legalább 3 percig tovább zubogva főzzük, majd levesszük a tűzről. Ha felhabzott, szedjük le róla, majd azonnal megfelelően előkészített (kiforrázott, fertőtlenített) üvegekbe töltjük, jól lerázzuk, majd 5 percre fejre állítjuk és hagyjuk kihűlni.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése