2012. máj. 19.

Rebarbarazselé

Hozzávalók:

  • 2,5 kg rebarbara
  • 1,5 kg cukor
  • 2-3 ek rum
  • fél citrom leve


Elkészítés:
A rebarbarát meghámozzuk és két centis darabokra vágjuk. Az aprított rebarbarát lobogva forró vízbe dobjuk és az újraforrástól számítva 1 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. Rozsdamentes lábosba öntjük és a cukrot rászórjuk, ráöntünk kb. 0,5 dl-t a főzővizéből és kis lángon kevergetve addig főzzük amíg a darabok szét nem főnek és a leve elpárolog (homogén és sűrű). Rummal / rumaromával és citromlével ízesítjük, majd még forrón megfelelőlen előkészített (kifőzött, fertőtlenített) üvegekbe töltjük. 2 réteg celofánnal lekötjük és 15-20 percig gőzöljük, majd ebben az edényben hagyjuk kihűlni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése