2012. okt. 7.

Marcipános csokitorta

Hozzávalók:

Piskótalap (Recept ITT)

Krémhez:
  • 40 dkg csokoládé (min. 65 %-os)
  • 400 ml tejszín
  • 2 ek vaj
  • 2 ek tej


A piskótát az itt leírtak alapján elkészítjük.

A krémhez egy lábosba öntjük a tejszínt, beletördeljük a csokoládét és lassú tűzön összemelegítjük, beletesszük a vajat, és habverővel elkeverjük, mikor egyneművé válik, a tortakarikában lévő piskótára öntjük. Nem baj, ha még folyós, a hidegtől azonnal dermedni kezd, ezért célszerű kicsit a fagyasztóba tenni a piskótát előtte. Egy éjszaka a hűtőben és nem marad el a siker...

A díszítés ránk van bízva...




















1 megjegyzés:

  1. Ma este elkészítem, ez lesz Lonci buliján a tortában:-)) Külön kérésre.-))

    VálaszTörlés