2012. júl. 18.

Karamellizált réteslapok almaszeletekkel

Ezt a receptet a főiskolán tanultuk. Isteni desszert, az elkészítése kissé bonyolult, de a végeredmény mindenért kárpótol!

Hozzávalók:


Réteslapok:

  • 200 gr réteslap
  • 100 gr vaj
  • 150 gr kristálycukor

Vaniliakrém:

  • 375 gr tej
  • 125 gr tejszín
  • 1 vaniliarúd
  • 75 gr cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 70 gr liszt
  • 50 gr vaj
  • 20 gr rum
Töltelék:
  • 6 db alma
  • cukor
  • fahéj







Elkészítés:
A sütőt 200'C-ra melegítjük. A réteslapokat téglalapokra vágjuk, megkenjük vajjal és meghintjük a kristálycukorral. 2 egyforma lapos tepsire lesz szükségünk, és 2 ugyanakkora sütőpapírra. Az egyik tepsibe lefektetjük a sütőpapírt, rátesszük egymás mellé a réteslapokat, majd ezt betakarjuk a másik sütőpapírral és a tetejét lesúlyozzuk a másik tepsivel, hogy ne pöndörödjön fel a tészta. 8 perc alatt megsütjük a lapokat.
A sárgakrém elkészítését ITT találjátok.
Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd egy serpenyőben vajon megpároljuk. Amint minden hozzávaló kész, a tészta és a krém is kihűlt, kezdhetjük az alkotást. Fontos, hogy a desszertet csak közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el.
Egy habzsákba töltsük a krémet és a desszertes tányér közepére két pöttyöt nyomjunk, erre helyezzük az első lapot, erre krémet nyomjunk, majd még egy lapot tegyünk a tetejére, erre helyezzünk néhány szelet almát, majd erre egy utolsó tésztát tegyünk,  a tetejére pedig nyomjunk egy csinos csík krémet... és KÉSZ!!

Ezt a desszertet is variálhatjuk többféleképpen, gyümölccsel, vagy különféle ízesítésekkel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése