Hozzávalók:
Réteslapok:
- 200 gr réteslap
- 100 gr vaj
- 150 gr kristálycukor
Vaniliakrém:
- 375 gr tej
- 125 gr tejszín
- 1 vaniliarúd
- 75 gr cukor
- 2 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 70 gr liszt
- 50 gr vaj
- 20 gr rum
Töltelék:
- 6 db alma
- cukor
- fahéj
Elkészítés:
A sütőt 200'C-ra melegítjük. A réteslapokat téglalapokra vágjuk, megkenjük vajjal és meghintjük a kristálycukorral. 2 egyforma lapos tepsire lesz szükségünk, és 2 ugyanakkora sütőpapírra. Az egyik tepsibe lefektetjük a sütőpapírt, rátesszük egymás mellé a réteslapokat, majd ezt betakarjuk a másik sütőpapírral és a tetejét lesúlyozzuk a másik tepsivel, hogy ne pöndörödjön fel a tészta. 8 perc alatt megsütjük a lapokat.
A sárgakrém elkészítését ITT találjátok.
Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal, majd egy serpenyőben vajon megpároljuk. Amint minden hozzávaló kész, a tészta és a krém is kihűlt, kezdhetjük az alkotást. Fontos, hogy a desszertet csak közvetlenül fogyasztás előtt készítsük el.
Egy habzsákba töltsük a krémet és a desszertes tányér közepére két pöttyöt nyomjunk, erre helyezzük az első lapot, erre krémet nyomjunk, majd még egy lapot tegyünk a tetejére, erre helyezzünk néhány szelet almát, majd erre egy utolsó tésztát tegyünk, a tetejére pedig nyomjunk egy csinos csík krémet... és KÉSZ!!
Ezt a desszertet is variálhatjuk többféleképpen, gyümölccsel, vagy különféle ízesítésekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése