2012. júl. 20.

Alap muffintészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 17,5 dkg cukor
  • 2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 15 dkg puha vaj
  • 1,75 dl tej
  • papírforma


Elkészítés:
A sütőt 180'C-ra (légkeverésnél 160'C-ra) előmelegítjük. A muffin-sütőformába beletesszük a papírokat és félretesszük. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük, egy másik tálban összedolgozzuk a nedves összetevőket, nem muszáj simára, és beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Nem szabad sokáig és egyneművé keverni, mert akkor nem lesz laza, levegős. A tésztát a papírkosárkákba töltjük, de nem szabad a papír 3/4-énél tovább tölteni, mert akkor sütés közben kifolyhat a formából. Körülbelül 25 percig sütjük a sütő középső részén.

TIPP: ha még levegősebb tésztát szeretnénk, tegyünk a sütő alsó lapjára egy vízzel teli kis lábost, így gőzölhetünk is sütés közben!

Eszközök:


A recept megtalálható: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése