- 30 dkg liszt
- 17,5 dkg cukor
- 2 tk sütőpor
- csipet só
- 2 tojás
- 15 dkg puha vaj
- 1,75 dl tej
- papírforma
Elkészítés:
A sütőt 180'C-ra (légkeverésnél 160'C-ra) előmelegítjük. A muffin-sütőformába beletesszük a papírokat és félretesszük. A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban alaposan összekeverjük, egy másik tálban összedolgozzuk a nedves összetevőket, nem muszáj simára, és beleforgatjuk a lisztes keverékbe. Nem szabad sokáig és egyneművé keverni, mert akkor nem lesz laza, levegős. A tésztát a papírkosárkákba töltjük, de nem szabad a papír 3/4-énél tovább tölteni, mert akkor sütés közben kifolyhat a formából. Körülbelül 25 percig sütjük a sütő középső részén.
TIPP: ha még levegősebb tésztát szeretnénk, tegyünk a sütő alsó lapjára egy vízzel teli kis lábost, így gőzölhetünk is sütés közben!
Eszközök:
A recept megtalálható:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése