2011. márc. 21.

Canjunos Sertéssült Reteklevél Ágyon

Kedves Olvasók!

Mit is kell tudni erről az fogásról? Ez az étel egy nagyon egyszerű, és ami manapság nagyon fontos, hogy olcsó.

Hozzávalók: 1 egy személy részére

2 szelet sertéshús (esettemben felsál, de lehet karaj, vagy comb esetleg szűz is)

1 csokor retek levél

1/2 gerezd fokhagyma

1 dl tej

0,5 olaj

reszelt sajt

Canjun, só, bors

Köret: Tészta vagy Burgonya

Az első lépés az, hogy a két szelet húst befűszerezzük sóval, borssal és Canjunnal (http://www.recipesource.com/side-dishes/condiments/cajun-spice-mix.html) ízlés szerint. A retek levelekről eltávolítjuk a szárat és meg mossuk azokat. Egy kis edényben kevés olajat melegítünk. Erre az olajra rakjuk rá a leveleket és ráreszeljük a fokhagymát. Hagyjuk, a leveleket egy kicsit összeesni azután hozzáadjuk a tejet és forraljuk 1 percig. Ezután levesszük a tűzről és egy turmixba öntjük. A turmixba még egy kis sajtot is reszelhetünk. Akkor jó ez a mártás, ha a turmixolás során sima és egyenletes lesz. Ha ezt befejeztük, akkor neki állhatunk megsütni a hús szeleteket. Ízlés szerint tésztával vagy burgonyával tálaljuk.

Gourmet

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése