Hozzávalók: 265 gr durumliszt ...330 gr finomliszt 3 dl langyos víz 50 gr élesztő (friss) 1 tk porcukor 10 gr só 3 ek olivaolaj
Elkészítés: Begyújtjuk a sütőt a legmagasabb fokozatra. Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ha kész az élesztő, összekeverjük a liszttel, majd jól összegyúrjuk, dagasztjuk. Hagyjuk pihenni, egy jó 30 percet. Ezután újra átgyúrjuk, majd arra a lapra tesszük, amelyiken sülni fog. Ezen még 30 percet kel, majd mielőtt a jó forró sütőbe betennénk alaposan megvizezzük az egészet. 10 perc múlva le kell venni a sütőt majdnem minimumra. Azért fontos a minél forróbb sütő, mert így lesz jó ropogós a teteje. kb 1 órát kell sütni, s közben érdemes még egyszer- kétszer megvizezni. Miután kivettük, azonnal nedves kézzel simítsuk át a tetejét... ISTENI!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése