2011. márc. 18.

Első kenyerünk





Hozzávalók:
265 gr durumliszt
...330 gr finomliszt
3 dl langyos víz
50 gr élesztő (friss)
1 tk porcukor
10 gr só
3 ek olivaolaj

Elkészítés:
Begyújtjuk a sütőt a legmagasabb fokozatra. Az élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekeverjük a száraz hozzávalókat. Ha kész az élesztő, összekeverjük a liszttel, majd jól összegyúrjuk, dagasztjuk. Hagyjuk pihenni, egy jó 30 percet. Ezután újra átgyúrjuk, majd arra a lapra tesszük, amelyiken sülni fog. Ezen még 30 percet kel, majd mielőtt a jó forró sütőbe betennénk alaposan megvizezzük az egészet. 10 perc múlva le kell venni a sütőt majdnem minimumra. Azért fontos a minél forróbb sütő, mert így lesz jó ropogós a teteje. kb 1 órát kell sütni, s közben érdemes még egyszer- kétszer megvizezni. Miután kivettük, azonnal nedves kézzel simítsuk át a tetejét... ISTENI!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése