Hozzávalók 12 darabhoz:
- 100 gr porcukor
- 1 db Dr. Oetker vaniliarúd
- kb 4 teáskanál víz
Elkészítés:
A cukrot és a vanilia kikapart belsejét összekeverjük, hozzáadjuk a vizet, és egy sűrű masszát kell kapnunk. Ezt az elegyet egy sütőpapírra kiterítjük 1 cm vastagon, és jól megnyomkodjuk, hogy összesűrűsödjön. Itt bevethetjük a legkülönbözőbb karácsonyos kiszúróformáinkat, és többféle motívumot is szaggathatunk a masszából.
Fontos, hogy minden mintavágás előtt öblítsük le a formát, nehogy beleragadjon. A kész darabokat minimum 4 napig hagyjuk száradni!
Kellemes időtöltést!
A receptet a Dr. Oetker "Az ünnep édes pillanatai" c. kis könyvében találjátok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése